Naar de inhoud Naar de footer
peter-zijlstra-trabiss

Interview Trabiss International

Home » Nieuws » Interview Trabiss International

peter-zijlstra-trabiss

Trabiss International is sinds 2006 gevestigd in Anna Paulowna. Eigenaar Peter Zijlstra vertelt in dit interview meer over het bedrijf.

Digitale liniaal

“Wij richten ons op twee takken. De eerste tak heeft betrekking op meetapparatuur, meetgereedschappen en digitale uitlezingen voor draaibanken en freesmachines. Zo hebben we een ruime keuze in magneet encoders en optische encoders. Maar denk ook aan schuifmaten, dieptemeetinstrumenten, hoogtemeters, meetklokken, eindmaten, hardheidsmeters, noem maar op.
De tweede tak draait met name om machines, zoals laser-, markeer- en graveermachines. Ook ben ik bezig met CNC machines, die worden aangestuurd door de computer.”

Peter legt uit hoe zijn interesse in dit soort producten is ontstaan: “Dat is eigenlijk een beetje met de paplepel ingegoten. Thuis hadden we een werkplaats en ik was altijd aan het draaien of het frezen. Ik maakte bijvoorbeeld zelf onderdelen voor modelvliegtuigen. Op mijn veertiende heb ik samen met mijn vader nog een hovercraft gemaakt. Het maken van dergelijke objecten gaat een stuk makkelijker als je gebruik kunt maken van digitale uitlezing. Dit kun je zien als een uiterst nauwkeurige digitale liniaal.”

Verschillende merken

Vanuit zijn hobby en de behoefte aan precieze uitlezing heeft Peter in 2006 samen met een partner Trabiss International opgericht. In eerste instantie richtte hij zich voornamelijk op materialen voor digitale uitlezingen. Later zijn hier de lasermachines bijgekomen. Inmiddels is er wereldwijd vraag naar zijn producten. “We leveren vele soorten merken, waaronder ook het A-merk Tesa/Hexagon, dit is een Zwiters merk van topkwaliteit. In principe hebben we veel op voorraad maar we kunnen sowieso zorgen voor een snelle levering. Overigens is vervanging of reparatie bij ons ook altijd mogelijk!.”

Voor professionals en particulieren

De producten van Trabiss International zijn geschikt voor zowel professionals als particulieren. “Denk bijvoorbeeld aan mensen die graag aan modelbouw doen, zij moeten hun materialen vaak heel precies meten. Ook de machines zijn voor hen zeer geschikt. We hebben lasermachines die hout, plastic of metaal snijden. In de toekomst willen we zeker nog meer gaan betekenen voor hobbyisten en andere particulieren!” Daarnaast levert Peter aan technische scholen, de verpakkingsindustrie, designstudio’s, engineeringbedrijven, academische ziekenhuizen, prototypingbedrijven, enzovoorts. Bekende namen zijn onder andere Damen Shipyards, Philips en Solar Team Twente.

Over zijn machines vertelt hij trots: “De lasermachines worden gemaakt door mijn partner in Griekenland. Vervolgens kijk ik waar er nog dingen kunnen worden aangepast of verbeterd. We blijven voortdurend in ontwikkeling en de machines worden daardoor alleen maar beter.”

Scherpe prijs-kwaliteitverhouding

Men hoeft bij Trabiss niet te vrezen voor torenhoge prijzen; het bedrijf hanteert een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. “Wij richten ons op onderkant markt tot aan het middensegment, omdat we het belangrijk vinden dat onze producten ook aantrekkelijk zijn voor kleinere bedrijven. Een goede prijs is voor ons altijd het streven, zonder dat we daarbij concessies doen op het gebied van kwaliteit.”

Tot slot geeft Peter aan dat de deur bij Trabiss op Kruiswijk 19P (Anna Paulowna) altijd open staat voor wie vragen heeft: “Geïnteresseerden zijn welkom voor een kop koffie en een praatje!”

Fotocredit: Fotografie Moussault