Naar de inhoud Naar de footer
ROC-Horizon-College-TI-9060||Raspberry-PI-behuizing|

Lasersnijden binnen het Horizon College

Home » Nieuws » Lasersnijden binnen het Horizon College

ROC-Horizon-College-TI-9060Lasersnijden is niet meer weg te denken uit de machinebouw wereld. Voor de opleiding middenkader engineering niveau 4 is het van grote toegevoegde waarde als studenten kennis maken met de mogelijkheden van lasersnijden.

Toepassing binnen de opleiding

Toepassingen binnen de opleiding liggen onder andere op het gebied van prototypebouw en het werken met pen- /gatverbindingen.

In de plaatwerkbranche wordt zodanig ontworpen dat een onderdeel van plaatwerk een integraal onderdeel vormt (combineren van functies) wat ook nog eens zo eenvoudig mogelijk te assembleren is. Er wordt zodanig vormgegeven dat het met behulp van pen- /gatverbindingen niet meer nodig is om onderdelen ten opzichte van elkaar uit te meten. Assemblagefouten worden verminderd en voorkomen. Deze manier van ontwerpen is nog vreemd binnen onze opleiding.

Wat leren de studenten?

Middels een lasermachine kunnen we dit concept praktisch gaan toepassen in de bouw van kleine werkstukken. Raspberry-PI-behuizingDe leerlingen leren op die manier te denken in andere oplossingen en verbreden hun horizon. Daarnaast leren ze al te werken met een lasersnijder. Ook kunnen we dan meer inzoomen op het optimaal gebruik maken van materiaal. Hoeveel onderdelen kun je uit een plaat halen? Houd je bij het maken van je ontwerp rekening met de grootte van de uitgangsmaterialen? Hoe zorg dat je zo min mogelijk restafval hebt?

Waarom Trabiss?

Niet alleen binnen de opleiding middenkader engineering wordt gebruik gemaakt van lasersnij technologie, maar ook binnen de opleidingen constructiewerker niveau 2 en de opleiding vormgeving maken hier gebruik van. Voor alledrie de opleidingen is gekozen voor snijmachines van Trabiss International.

 

Inmiddels hebben wij 3 lasermachines van Trabiss in gebruik:

  • TI-1390S, laser snijmachine voor metaal
  • TI-9060, laser snij- en graveermachine voor organische materialen
  • TI-6040, laser snij- en graveermachine voor organische materialen

De keuze voor Trabiss is in eerste instantie gemaakt vanwege de goede prijs- / kwaliteitverhouding van de machines. Daarnaast zijn de machines eenvoudig te bedienen en zien ze er goed uit. Ook de ondersteuning vanuit Trabiss is een pluspunt. Er wordt goed meegedacht en er wordt kwaliteit geleverd.

 

Meer lezen over onze lasermachines? Klik hier!