Naar de inhoud Naar de footer
motorzaak-technomotion-harley|technomotion-vakwerk-speedway|CNC-ported-technomotion|lucas-oil-technomotion|technomotion-detail-foto|technomomtion-foto|technomotion transparant logo

Technomotion: Vakmensen met passie voor techniek en motoren

Home » Nieuws » Technomotion: Vakmensen met passie voor techniek en motoren

Technomotion is een technisch bedrijf met diverse vakgebieden onder 1 dak. Opgericht midden in de ‘crisis’, eind 2008. In 2009 is het bedrijf daadwerkelijk gestart met de werkzaamheden.

“Gestart vanuit de visie dat er tekort aan vakmensen zijn”

Mede-directeur Tieme Festner: “Samen met mijn vennoten ben ik dit bedrijf gestart, omdat we vele jaren geleden al aan zagen komen dat er in Nederland en de omringende landen een groot tekort is aan technische vakmensen. Mensen die nog iets met hun handen kunnen doen.

Eén van de huidige vennoten had reeds een motorzaak waar veel revisiewerk plaats vond. Hij liep tegen het probleem aan dat bepaalde reparaties en verspanende werkzaamheden niet ter plekke konden worden uitgevoerd. De spullen moesten regelmatig worden weggebracht en de doorlooptijd van enkele maanden was gewoon veel te lang. Vandaar zijn idee om alles onder één dak samen te voegen. Koppen bij elkaar en het businessplan was geboren!

Technisch en innovatief bedrijf

Het eerste jaar begonnen wij Technomotion als innovatief en technisch bedrijf met een oppervlakte van circa 170 vierkante meter, om daarna snel uit te groeien naar maar liefst 700 vierkante meter. Als corebusiness binnen ons bedrijf richten wij ons op draaien en frezen, reviseren, tunen en repareren van motoren.

Daarnaast zijn wij ook exclusief importeur in Europa van Wood Performance Parts en wij zijn distributeur in Nederland van Lucas Oil Products. Lucas Oil biedt een breed scala aan oliën aan voor auto, motoren, tractoren, trucks etc. Ook heel veel additieven van Lucas Oil zijn beschikbaar, denk aan probleemoplossers en toevoegingen voor in de brandstof (tegen bijvoorbeeld de hoge ethanol concentraties, welke niet bevorderlijk zijn voor keerringen en rubbers).

Voor wat betreft het repareren, reviseren en tunen van motoren heeft het bedrijf naast particuliere klanten veel klanten in de zakelijke markt waaronder revisiebedrijven en motor- en autodealers. We beschikken over veel apparatuur om de benodigde revisiewerkzaamheden zelf uit te voeren. Daarnaast beschikken we over een testbank om motorfietsen te tunen en af te stellen.

Actief in de racewereld

Ook doen we veel in de racewereld. Zo verzorgen we de revisie en tuning van de motoren van de motorcoureur Rob Hartog uit Abbekerk, die actief is in de Supersport en zeer veel potentie heeft! In 2018 werd hij Europees kampioen en dit jaar is hij een permanente WK deelnemer in deze klasse.

Daarnaast onderhouden en reviseren we ook de motoren van een Deens Dragrace team in de Pro-Mod klasse. Deze 8-cilinders lopen op Methanol en produceren zo’n 3000 PK. Wij staan het dragrace team ook bij met onze kennis en adviezen

Innovatief en kundig

Qua verspanende werkzaamheden is Technomotion echt een technisch bedrijf wat zich richt op alles wat met techniek te maken heeft. Dat het team uiterst kundig en innovatief is blijkt wel uit het feit dat er zelf of in samenwerking met derden nieuwe producten uitwerken/ontwikkelen en dan maken. Als er een onderdeel niet te verkrijgen is, dan maken wij het gewoon zelf! Ons bedrijf is gespecialiseerd in enkelstuks, reparaties en kleine series. We beschikken voor ons werk over een CNC bewerkingscentrum, een teach-in draaibank, twee conventionele draaibanken waarvan de grootste een diameter van 800 mm kan draaien en twee conventionele freesbanken.

Trabiss International en Technomotion

Alle conventionele draai- en freesbanken zijn uitgerust met digitale uitlezing met dank aan Trabiss International. Voor onze meetapparatuur en meetgereedschappen kloppen wij regelmatig aan omdat de service prima in orde is en omdat bedrijf in de buurt gevestigd is. Daarnaast levert Trabiss International service en support bij elektrotechnische problemen met onze CNC machines, of de computers en beeldschermen daarvan. Trabiss International staat altijd klaar voor ons en weet de benodigde onderdelen te vinden en te leveren. Dat werkt ontzettend prettig!

Diversiteit in klanten en producten

Onze klantenkring bestaat uit een diversiteit aan bedrijven uit de regio. Van loonwerkers/mechanisatiebedrijven tot bedrijven actief in de off-shore, scheepvaart, visserij en overheid.

Graag lichten wij enkele producten die wij maken hieronder uit, zodat u een beeld krijgt van onze mogelijkheden qua draai- en freeswerk:

– Wedgebolts voor de scheepsberging
– Hydraulische onderwaterboormachines voor de scheepsberging
– Kunststof Roerlagers voor schepen
– Een variëteit aan onderdelen voor de mechanisatie
– Onderdelen voor tank- en silobouw
– Onderdelen voor Tata-steel
– Tools en onderdelen voor de offshore industrie
– Tools en onderdelen voor de levensmiddelen industrie
– Onderdelen voor motoren, motorfietsen en auto’s

Klaar voor de toekomst

Begin dit jaar werden wij genoodzaakt om te verhuizen en hebben wij inmiddels ons nieuwe en huidige onderkomen betrokken aan de J.C. de Leeuwweg 6A in Breezand. Hier zitten we prima op onze plek en het pand is veel nieuwer en in een veel betere staat van onderhoud dan het oude adres. Er moet nog veel gebeuren, maar omdat we alweer volop in productie zijn gaat dat langzaam, maar wel gestaag verder.

Voor vragen of informatie neem gerust contact op met Technomotion: http://www.technomotion.nl/nl-nl/